Určite poznáte ten pocit, kedy prídete domov, hladní ako vlk a chladnička zíva prázdnotou. Na nejaké poriadne jedlo nemáte čas a nechcete sa natlačiť blbosťami.
To je pravý čas na tieto cestoviny. Budete na ne potrebovať len pár ingrediencií, samozrejme, ak toho máte doma viac, kľudne si pridajte 😀
Na 1 porciu budete potrebovať:
- 150 g ryžových rezancov (alebo iných)
- 1 PL tahini (alebo orieškového masla)
- 1 PL tamari (sójová omáčka, shoyu)
- 1 čl kokosového cukru alebo iného sladidla
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1 čl štipľavej omáčky (podľa chuti)
- 1/2 uhorky (nakrájať natenko)
Príprava cestovín a omáčky
- Dajte variť cestoviny podľa návodu. Vodu nezlejte, odložte si z nej trochu na rozriedenie omáčky.
- V miske si zmiešajte tahini, tamari, cukor, cesnak, štipľavú omáčku. Nakrájajte uhorku na tenké plátky. Do omáčky pridajte vodu z cestovín a rozrieďte ju na potrebnú konzistenciu
- Pridajte do omáčky cestoviny a uhorku, zamiešajte. Posypte čiernou rascou alebo sézamovými semienkami.