Kto by nechcel mať zdravý, rýchly obed, či večeru do polhodiny na stole? No kto? Sem sa, všetci hladoši, uvarte si cícerové stir-fry.
Poďme rovno k veci. Tento recept som si prerobila, lebo bol pôvodne s tofu a tofu ako vieme je spracovaná potravina, tak som rozmýšľala, čím ho nahradiť. A mala som uvarený cícer. Čo mi prišlo skvelé.
Budete potrebovať:
- 2 biele reďkovky nakrájať na pásiky
- 3 jarné cibuľky
- 3 mrkvy nakrájať na tyčinky
- 2 hrnčeky uvareného cíceru
- kúsok zázvoru
- 3 cesnaky
- 1 cibuľa
- 1/2 žltej papriky
- olivový olej
Na omáčku:
- 1/4 hrnčeka shoyu (sójovej omáčky)
- 1 PL ryžového octu
- 1/4 hrnčeka vody
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 PL kokosového cukru
Ako na to:
- Zamiešame si všetky ingrediencie na omáčku a dáme bokom odstáť.
- Na hlbokú panvicu alebo wok dáme olej, na rozohriaty dáme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a opečieme.
- Pridáme nakrájanú zeleninu, papriku, mrkvu, reďkovku a opečieme, kým zelenina nezmäkne.
- Teraz pridáme cícer a všetko premiešame
- Nakoniec zalejeme omáčkou a miešame, kým nezhustne.
- Podávame s ryžou, šalátikom, posypeme sézamom a zelenou časťou jarnej cibuľky.
Ak ste si recept spravili a páčil sa vám, svoju fotku zdieľajte na FB alebo IG a označte nás @rejoy.sk nech ešte viac ľudí vyskúša rastlinné jedlá.
Ak vám toto jedlo chutilo, bude vám chutiť aj Pad Pak Thai alebo tento vcelku pečený karfiol s výpekom