Och, čokoládová bola moja láska, spolu s orieškovou. Za mojich všežravých čias. A tie sú preč a musela som sa naučiť jesť sorbety. Ktoré mi inak nikdy nešli dolu krkom. A viete čo? Zachutili mi. Preladila som chuťové bunky na ovocné chute, no ale buďme úprimní, tá čokoládová mi chýbala. A táto je dokonca vegánska!
Tak reku máme kvalitné kakao, neurobíme z neho zmrzku? Už iste viete, že mať v mrazáku banány je „must have“. Akonáhle máte doma nejaké bodkované, tie sú už naozaj zrelé a nikto sa vám na ne nevrhá, deti sa tvária zhnusene, ošúpte ich, nakrájajte na kolieska a hoďte do zipovacieho sáčku. Kúpite aj v DM. Ja do sáčku dávam tak dva banány, to je fajn porcia pre 4 ľudí na malý kopček zmrzky. Ak chcete viac, kľudne si dajte do sáčku aj tri. A majte nanukové formy. Zídu sa.
Čo budeme potrebovať na 4 poriadne porcie:
- 4 zamrznuté banány
- ¼ hrnčeka kakaového prášku
- 2 PL mandľového masla alebo arašidového masla
- ¼ hrnčeka ovseného mlieka (ak máte výkonný mixér, nemusí byť)
- na ozdobu: kúsky čokolády, lyo ovocie, kokos, sušené ovocie, kakaové bôby drvené
Ako na to:
- Na spodok mixovacej nádoby dáme banány, ktoré sme nechali aspoň 5 min „pustiť“.
- Pridáme kakaový prášok, mandľové maslo, ovsené mlieko (ak používame) a mixujeme
- Môžete to najskôr skúsiť bez mlieka a až by to išlo ťažko, postupne mlieko prilejte. S mliekom to bude zas rýchlejšie a zmrzka bude krémovejšia.
- Servírujte, ozdobte ovocím alebo obľúbenými dobrôtkami.
- Nezjedené naložte do nanukových foriem a dajte zamraziť.
Ak máte radi domáce zmrzky, vyskúšajte aj:
- jahodový sorbet
- jahodovo-mätovú zmrzlinu
- mango sorbet