Jahodovo-mätová vegánska zmrzlina

V lete je chuť na zmrzku prirodzená, ak ste však na vegan strave, nie je to také jednoduché, dať si v meste dobrú, kvalitnú zmrzku, v ktorej viete, čo jete.

Naučte sa mať v mrazničke vždy zamrazený banán. Skladujte ich nakrájané na krúžky, také dva banány v sáčku, to máte na 2-3 porcie zmrzliny.

Budeme potrebovať:

  • 2 mrazené banány
  • veľká hrsť mrazených jahôd
  • 6 lístkov mäty
  • na ozdobu: kakaové bôby, čoko poleva, kokos, lyo ovocie, čerstvé ovocie, lístky mäty

Ako na to:

  1. Banány vyberte z mrazničky a nechajte ich takých 5 min mierne povoliť. Aspoň tak, aby ste do nich vedeli zatlačiť prst a neboli ako kameň.
  2. Do vysokootáčkového mixéra uložte najskôr banány, potom mrazené jahody a navrch dajte lístky mäty.
  3. Začnite pomaly mixovať a pridávajte na rýchlosti, až kým nedosiatnete krémovú konzistenciu. Nemixujte však dlho, aby sa vám zmrzlina veľmi nezohriala.
  4. Ak vám to nepôjde, skúste priliať trochu rastlinného mlieka. V najhoršom budete mať smoothie, ak to preženiete 😀
  5. Ozdobte podľa vašej chuti. Do zmrzliny si môžete pridať aj kakaové bôby, raw čokoládu, prípadne kokos.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík