Cícerové pralinky sú chutné, rozplývajú sa na jazyku a sú neuveriteľne krémové. Tento luxusný recept na čokoládové pralinky z tmavej čokolády je vegánsky a bezlepkový. Kto by tomu ale uveril, všakže. Rozpúšťajú sa v ústach a majú úžasnú konzistenciu podobnú čokoládovému pudingu. Tieto pralinky obsahujú veľa bielkovín a keď si vyberiete kvalitnú čokoládu budú aj skvelým dezertom po večeri!
Prečo sa vám tento recept bude páčiť
- Je hotový do 30 min
- Potrebujete 3 suroviny.
- Môžete si ho pripraviť, aj keď máte alergiu na orechy, použitím masla zo slnečnicových semienok
- Je z rastlín, bez mlieka a bez lepku.
- Má vysoký obsah bielkovín
- Jediný cukor, ktorý obsahuje je v čokoláde, tak si skontrolujte jej zloženie
- Môže byť aj bez cukru, ak zoženiete takú čokoládu
- Nebudete cítiť cícer
- Dezert, ktorý môžte mať poruke v chladničke, či mrazničke
Na prípravu cícerových praliniek budete potrebovať:
- 1 konzervu cíceru 400ml (alebo vlastný uvarený cícer)
- 1 čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli
- 1/2 hrnčeka orieškového masla (skúšala som arašidové a mix orechov)
Na polevu:
- 1 PL kokosového oleja
- 1 čokoládu (zvyšok rozpustenej čokolády môžete použiť na obalenie týchto snickers datlí)
- ďalej môžete použiť (kakaové nibsy, lyo ovocie, kokos, semienka)
Postup:
- Cícer precedíme a premyjeme. Dáme do mixéra, pridáme orieškové maslo a roztopený hrnček čokolády. Rozmixujeme na hladkú zmes.
2. Vyberáme polievkovou lyžicou a ukladáme na papier na pečenie na podnose alebo pekáči, ktorý sa zmestí do mrazničky
3. Dáme do mrazu na 15 min. Vyberte, vytvarujte guličky a vráťte do mrazáku na ďalších 10 min.
4. Zatiaľ si roztopte vo vodnom kúpeli druhú čokoládu s lyžicou kokosového oleja.
5. Guľky vyberte a obaľte v čokoláde a dajte ešte raz do mrazničky stuhnúť.
Môžete ich aj posypať kokosom, lyo ovocím, kakaovými drvenými bôbmi, predtým než ich dáte do mrazničky.
V chladničke vydržia 7 dní (osobne tomu neverím ), v mrazničke aj mesiac.