Milujem hokkaido. Zatiaľ mi z nej chutilo všetko. Polievka, omáčka, curry, pečené kúsky a chcelo to vyskúšať nejakú zaujímavú kombináciu. Tak vznikla Buddha miska, ktorá mi odstrelila dekel. Pozor! Je to úplne nová chuť, pre fajnšmekrov zvyknutých na nie práve tradičné chute. Buď ti zachutí alebo budeš očami krútiť. Odvážny vyskúša.
Budete potrebovať:
- 1/2 hokkaido tekvice (pre 2 osoby)
- 2 hrnčeky uvarenej quinoy
- listový šalát s paprikou, uhorkou
- olivový olej
- chilli korenie
- soľ, mleté čierne korenie
- goji a tekvicové semienka
Na omáčku:
- 3 PL masla z tekvicových jadierok
- šťava z limetky
- 2 PL vody
- 1/2 čl sušeného zázvoru
- 1 čl javorového sirupu
- soľ a korenie
Ako na to:
1. Predhrej rúru na 180°C
2. Hokkaido rozkroj na polovicu a vyber semienka. Nakrájaj na plátky a polej 1 PL oleja.
3. Rozlož plátky na papier na pečenie, popráš chilli, soľou a korením.
4. Peč 20 minút
5. Medzitým si rozmixuj všetky ingrediencie na omáčku a posoľ a okoreň.
6. Na tanier daj šalát a kúsky hokkaido, quinou. Posyp goji a tekvicovými jadierkami. Buď zalej omáčkou alebo si ju daj do mištičky a kúsky si namáčaj.