Je ťažké kúpiť dobrý wrap. Teda, chuťovo dobré sú, ale zloženie už býva horšie. Pokiaľ však spravíte výnimku alebo pár éčok neriešite, poďte si spraviť rýchlovečku z tofu, zeleniny a avokáda.
Príprava: 10 min
Varenie: 10 min
Celkom: 20 min
Budete potrebovať:
- 1 tofu podľa vašej chuti
- 1 PL olivového oleja
- polovica žltej papriky (červenej)
- avokádo
- šalát
- 2 čl údenej papriky
- 1 čl oregano
- 1/2 čl drvenej rasce
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1/2 čl kokosového cukru
- kajenské korenie (podľa chuti)
- čierne korenie
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL shoyu (sójovej omáčky)
- wrapy
- koriander
Ako na to:
- Na panvici si rozpálime olej, pridáme doň tofu nakrájané na malé kocky a opekáme, kým nie je pekné chrumkavé a hnedé.
- Pridáme koreniny, údenú papriku, cesnak, drvenú rascu, oregano, cukor, čierne korenie a opekáme 2 minúty.
- Na tofu dáme paradajkový pretlak a shoyu, premiešame, nech sa chute spoja.
- Na wrap si do dolnej tretiny poukladáme šalát, na pásiky nakrájané avokádo a papriku a tofu. Ja si wrapy aj zohrievam tak, že na ten horák na sporáku, ktorý mám teplý po robení tofu si dám wrap a po chvíli ho otočím.
- Wrap rolujeme odspodu, od seba, zohneme spodnú stranu, zalomíme bočné strany a preložíme vrchnú časť. Rozkrojíme.
- Podávame s čím máme radi, šalát, klíčky. Nedojedená omáčka z dňa predtým. 🙂
Ak ste si tento wrap spravili a chutil vám pochváľte sa ním na sociálkach a označte nás @rejoy.sk My radi vašu šikovnosť prezdieľame svetu.