Ideme do tekvicovej sezóny a taký dobrý tekvicový prívarok nie je nikdy zlý. Túto variantu zjedla dokonca aj naša Zojka.
Budeme potrebovať:
- špargľovú tekvicu (druhy tekvíc si pozri tu)
- hrsť kešu (môžeš namočiť na 20 min do vody, potom zliať a vysušiť)
- 1 PL lahôdkového droždia
- kôpor (čerstvý alebo sušený)
- 2 zemiaky
- 1 batát
- 1PL olivový olej (kľudne nahradiť vodou)
Ako na to:
- Na oleji prudko osmažíme polovicu nakrájanej tekvice aj s vnútrom
- Do hrnca dáme variť na kocky nakrájané zemiaky a batát
- Druhú polovicu tekvice nastrúhame a zmiešame s kôprom
- Opečenú tekvicu, prikryjeme a udusíme domäkka.
- Preložíme obsah panvice do mixéra, pridáme kešu, lahôdkové droždie, soľ, pár zemiakov, vodu zo zemiakov. Vymixujeme na kašu.
- Do panvice dáme nastrúhanú tekvicu, uvarené zemiaky (časť vody išla do mixéra, zvyšok si odložte, na zriedenie prívarku v prípade potreby).
- Nalejeme obsah mixéra do panvice a premiešame. Ochutnáme, dochutíme.
- My sme jedli samotné len s klíčkami a bola to teda riadna maškrta. Nebojte sa pripraviť si celú tekvicu. Je to tak obed pre 4 ľudí.
K tomuto receptu sa vynikajúco hodí falafel, na ktorý vám sem čoskoro recept prihodím. Úplne nechápem, že ho tu ešte nemáme 😀
Recept je inšpirovaný Soňou Huhu a jej tekvicovým prívarkom, do ktorého išiel aj petržlen.