Teplý zemiakovo-mrkvový šalát s cícerom

4 porcie

Príprava: 15 min

Pečenie: 40 min

Celkom: 55 min

Budeme potrebovať:

Chrumkavý cícer

  • 250g uvareného cíceru 
  • 2 ČL olivového oleja 
  • 1 PL curry korenia

Pečená zelenina a šalát

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 mrkvy
  • 6 neošúpaných strúčikov cesnaku
  • 1 PL korenia
  • 2 PL olivového oleja
  • polovica veľkej cibule
  • 4 hrnčeky čerstvého špenátu
  • hrnček mrazeného hrášku
  • hrnček mrazených fazuliek

Postup:

  1. Uvarený cícer rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 220 st. (Pečieme 35 min)
  2. Na druhý plech vystlaný papierom si uložíme na centimetrové kocky zemiakov, na to na kocky nakrájanú mrkvu, cesnak, olej a korenie. Dáme piecť na 20 min
  3. Hrášok a fazuľkové lúsky si dajte do dvoch nádob a zalejte ich vriacou vodou. Nechajte takto 10 min
  4. Po 20 min vyberte plechy a premiešajte suroviny. Na zemiaky dajte nakrájanú cibuľu a plechy vráťte do rúry, tentokrát ich dajte naopak, ten ktorý bol hore, pôjde dolu, ten ktorý bol dolu, pôjde hore.
  5. Zlejte hrášok a fazuľky, hrášok rozpučte vidličkou, ošúpte cesnak, pretlačte ho na hrášok a dobre premiešajte. Ak máte biely jogurt, pridajte aj ten a spravte si zálievku. Ak nie, stačí aj takéto pesto.
  6. Po ďalších 10 min by mali byť zemiaky a mrkva mäkké.
  7. Do hlbokého taniera uložte špenát, zemiaky s mrkvou, cícer a pridajte fazuľky a hráškové pyré.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík