Ovsenú kašu si môžete robiť len tak narýchlo, proste vločky zaliať horúcou vodou, nechať napučať a prihodiť si tam ovocie a sladilo. ALE! Keď máte viacej času a chcete si spraviť dokonalé raňajky alebo sa vyšvihnúť pred deťmi, či kamoškou, ktorú ste pozvali na raňaky, dajte si toto sladké pokušenie bez rafinovaného cukru a výčitiek.
Prečo si dať ovsenú kašu
Čokoládová ovsená kaša je rýchle, jednoduché a chutné raňajkové jedlo. Tento recept na hustú, krémovú kašu je zo základných prísad ako sú ovsené vločky, kakaový prášok a rastlinné mlieko. Recept je vegánsky, bez lepku, bez kravského mlieka a je hotová za 10 minút. Chutí ako pravý čokoládový dezert, ale je dostatočne zdravý, aby si si ho mohla dať na raňajky.
Och, poznáte tie dni, keď sa zobudíte so šialenou chuťou na sladké. A keď nie je nič také ako čokoládový koláč pre vás ráno prípustné. Ja takéto dni mávam, ale musím povedať, že poznám riešenie. Hustá, krémová, čokoládová ovsená kaša.
Ak máte radi ovsenú kašu, vyskúšajte aj Ceznočná kaša s mangom. Ovocné kaše sú tiež skvelé, ak nemáte radi silnú čokoládovú chuť, ktorá sa hodí viac do zimy, v lete sa dá užívať si tieto ovocné príchute. A kaša sa vám spraví cez noc v chladničke, čo je skvelé na neskoré rána. Teraz v sezóne broskýň môžete mango nahradiť a pripraviť si cez noc v chladničke túto Broskyňovú ceznočnú kašu. Budete ju milovať.
Táto čokoládová ovsená kaša je:
- vegánska, bez kravského mlieka, bez lepku, bez sóje a oleja
- bohatá, čokoládová a sladená prírodným javorovým sirupom
- rýchle raňajky hotové za necelých 10 min
- recept z jedného hrnca, zo surovín, ktoré máte bežne doma (ak sa stravujete zdravo)
- dosť zdravá na raňajky a zároveň dosť lahodná ako dezert
AKÉ PRÍSADY IDÚ DO TEJTO ČOKO OVSENEJ KAŠE?
- Vločky: v potravinách nájdete viacero druhov ovsených vločiek. Jemné, bezlepkové, výberové, hrubé, celozrnné,… Na tento recept som použila rolované vločky. Sú plné železa, zdravého množstva rastlinných bielkovín a niekoľkých živín.
- Rastlinné mlieko: použite také, aké máte doma. My máme najčastejšie doma ovsené, ale kľudne použite aj kokosové, mandľové, či ryžové. Závisí len od vašej preferencie
- Voda: Tekutá časť tohoto receptu sa skladá z polovice vody a polovice rastlinného mlieka. Môžete použiť len vodu, alebo len mlieko, ale takto pol na pol dosiahnete lahodnú konzistenciu a chuť.
- Kakaový prášok: kakaový prášok je zákldná ingrediencia pre bohatú čokoládovú chuť. Vyberajte kvalitný raw kakaový prášok bez sladidiel v raw kvalite.
- Javorový sirup: Ak máte radi sladké, budete si potrebovať čoko kašu dosladiť. Použite na to javorový sirup alebo datlový sirup. Nepoužívajte lacné sladidlá, ako cukor, či agave, či stevia. Vaše telo si zaslúži kvalitné sladidlo.
- Vanilka: Štipka vanilky dorovná a zjemní chuť kakaa. Ak máte pravú vanilku, pridajte si do kaše aj tú.
Čo budete na čokoládovú ovsenú kašu potrebovať:
Hovoríme o dvoch porciách kaše.
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 1 hrnček raslinného mlieka
- 1 hrnček filtrovanej vody
- 2 PL pravého raw nesladeného kakaa
- 1-2 PL javorového sirupu
- 1/2 ČL škorice
- štipka soli
- vanilka
- Všetky ingrediencie dajte do hrnca a za stáleho miešania priveďte k varu. Varte 6-8 minút, kým kaša zhustne.
2. Preložte do misky, posypte kokosom, lyo ovocím, banánom, prípadne pridajte džem alebo orieškové maslo, pre veľkých milovníkov čokolády posypte čoko kúskami.
Mňam, dokonalosť!
Napíšte nám ako vám chutilo a akú ovsenú kašu máte najradšej. Tešíme sa na vaše komentáre. Pošlite nám kľudne aj fotky vášho zdobenia kaše, tak ako ju máte radi vy. Radi vaše umenie prezdieľame svetu u nás na Instagrame alebo Facebooku. Ak chcete pridajte sa do nášho newslettra, nech viete, čo sa u nás deje.