Buddha miska s cviklou

buddha miska

Buddha miska je plná surovín, ktoré svojim umiestnením vytvárajú bruchu Buddhu. Je to skvelý obed alebo večera.

Pôvod Buddha misky

Nie je jasné odkiaľ pochádza termín Buddha miska a neexistujú žiadne prísne pravidlá, čo v nej má byť. Jediné, čo treba dodržať je, že je to miska plná rôznych jedál v malých porciách (obzvlášť zeleniny).

Niekto vraví, že hlavnou myšlienkou je pripomenúť si ako buddhistickí mnísi chodili s miskou a prijímali malé porcie jedla od ľudí. Iní hovoria, že Buddha miska predstavuje zdravé, vyvážené, ale prepchaté Buddhovo okrúhle bruško, ako vidíme na soške smejúceho sa Buddhu.

O Buddha miske sa dozviete veľmi rýchlo, keď sa stanete vegánom, pretože sa jedná o úžasnú misku plnú rastlinnej stravy.

Na túto Buddha misku budete potrebovať:

  • 1 tofu marinované
  • ryžové rezance
  • edamame alebo hrášok (mrazený)
  • kučeravý šalát
  • cvikla surová strúhaná
  • tamari (sójová omáčka)
  • jarná cibuľka

Ako na to:

  1. Tofu si nakrájame na tri pláty cca 1 cm hrubé, potom ich nakrájame na pásiky a nakoniec na kocky. Ak nemáte tofu marinované, ale natural, vytlačte z neho najskôr vodu kuchynskými utierkami a potom ho dajte na chvíľu marinovať do svojej obľúbenej zmesi korenia. Tofu opekáme na troške olivového oleja, kým nie je z každej strany prepečené do hneda.
  2. V ďalšom hrnci necháme variť vodu na ryžové rezance. Uvaríme ich podľa návodu, tie moje išli do vriacej vody na 3 min. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nezlepili
  3. Do ďalšieho hrnca dáme variť vodu a hodíme do nej edamame alebo hrášok na 3 min.
  4. Umyjeme, ošúpeme a nastrúhame si cviklu nahrubo. Ochutíme tamari omáčkou. Môžeme posypať sézamom.
  5. Na tanier dáme rezance, tofu, edamame, cviklu, čerstvý šalát, jarnú cibuľku a ochutíme tamari omáčkou, konopnými semienkami.
  6. K miske si dajte pikantný dip z tekvicových semienok. Recept naň nájdete tu.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík