RAW kešu mandľový koláčik vegan

Osviežujúci a rýchly koláčik v lete je sen každej domškoláckej mamy. Teda každej mamy. Deti chodia niekoľkokrát denne, že by si niečo dali a takýto koláčik im ja kľudne dám, keď ho teda s Martinom nezjeme tajne sami 😀

RAW koláče

Sú plné živín, nepotrebujete v tomto teple rúru a vyrobíte si ich z plnohodnotných surovín. Žiadne polotovary a spracované potraviny.

Tento dezert je zdravý, chutný, vegánsky, môžete si ho dať bez výčitiek aj večer, nie sú v ňom mlieko ani vajcia a je bez lepku. Márne by ste v ňom hľadali aj rafinovaný cukor. Skrátka koláčik, ktorý deťom dáte s radosťou a sebe naložíte na tanier aj dve porcie 😀

Budete potrebovať:

  • 200g mletých mandlí (mala som z Lidl)
  • 80g datlí (mali sme tieto z Grizly)
  • 100g kešu orechov (nepražené, nesolené) vopred namočené sú ideálne
  • 200 ml vody
  • 3 PL kokosového oleja
  • 2 kivi (môžete použiť aj jahody, marhule, banány, hrušky)
  • škorica (kakao alebo karob)
  • 2 datle na dosladenie krému (nemusí byť)

Ako na to:

  1. V mixéri rozmixujete datle s vodou, ak by vám to mixér nebral, pomaly potroške prilejte ešte viac vody. Mandle a rozmixované datle zmiešajte.
  2. Zmes natlačte do zapekacej misy alebo tortovej formy. Ja som mala cca 15x25cm
  3. Na základ nakrájame na plátky kivi alebo iné ovocie podľa vašej chuti.
  4. Do mixéra dáme kešu, kokosový olej, datle na dosladenie, štipka škorice. Rozmixujeme na hladký krém a vylejeme na koláč.
  5. Zasypeme škoricou alebo kakaom a dáme do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. My sme jedli až druhý deň a bol dokonalý.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík