Ako využiť zbytky po rastlinnom mlieku

Bohaté kakaovo-orieškové guľôčky, ktoré si spravíte z celých surovín, vrátane zbytkov mandlí po výrobe mandľového mlieka. 20 minút, 8 ingrediencií, chladnička a mixér. To je všetko, čo budete na tento recept potrebovať.

Robili ste niekedy domáce mandľové mlieko a nevedeli potom, čo so zvyškom mandľovej drte? Potom je tento recept celkom pre vás.

Poďme sa pozrieť, ako za 20 minút premeníme zvyšky na plnohodnotný zdravý dezert.

Aby sme mohli začať tento recept, potrebujete zvyšky hmoty po výrobe domáceho mandľového mlieka. Zatiaľ sme skúšali len mandľové zvyšky, ale fungovať by to malo aj z ostatných orechov!

Tieto energetické guličky majú svoju prirodzenú sladkosť z datlí, čokoládovú z kakaového prášku a orieškovú chuť z vlašských orechov a kešu. Šupky z mandlí pridávajú vlhkosť, kým konopné semienka zásobia guľôčky zdravými tukmi a rastlinnými bielkovinami.

Mandľové maslo si robíme vlastné, bez cukru, dodáva guľôčkam ešte viac orechovej chuti. Ak milujete sladké, pridajte si viac ďatlí alebo sa pozrite na obal vášho masla, či už sladidlo neobsahuje.

Guličky vytvarujte z cesta spojením mletých orieškov, konopných semienok, datlí a orieškového masla s kakaom.

Príprava: 20 min

Celkový potrebný čas: 20 min

Počet guličiek: 18 (závisí od veľkosti)

Budeme potrebovať:

  • 1/2 hrnčeka kešu
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov 
  • 1/2 hrnčeka datlí bez kôstok (my sme mali tieto z Grizly)
  • 1 hrnček zbytku mandlí po výrobe mandľového mlieka 
  • 1/3 hrnčeka pravého kakaa (napríklad Kakao prášok Wolfberry)
  • 3 PL konopných semienok 
  • štipka soli
  • 3 PL mandľového (alebo iného orieškového masla)

Ako na to:

  1. Dajte kešu a vlašské orechy do mixéra a pulzami rozmixujte na hmotu.
  2. Pridajte datle, mandlové zvyšky, kakao, konopné semienka, soľ a mandľové maslo. Rozmixujte, aby sa zmes spojila. Mali by ste získať lepkavú hmotu, podobnú cestu. Ak je veľmi vlhká, pridajte kakao alebo konopné semienka.
  3. Dajte na 10 minút do chladničky. Potom vyformujte guličky. Ak bude cesto veľmi tuhé, počkajte a teplo rúk ho rozpustí.
  4. Vyváľajte v kakau alebo konopných semienkach. Keď ich obalíte v kakau, nebudú také lepkavé. Rovnako môžete použiť kakaové drvené bôby. My pri varení používame tieto z Kakawco. Na nákup použite kód Rejoy10 pre dodatočnú 10%nú zľavu
  5. Čo nespapáte, skladujte vo vzduchotesnej nádobe max 7 dní.

1 názor na “Ako využiť zbytky po rastlinnom mlieku”

  1. Pingback: 5 minútové arašidové maslo

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík